Voorgaande Heerenhuyskamerconcerten

zo 17 oktober

Eso Es

Eso Es, een reis door Afro-Peruaanse ritmes met zangeres Mirre Valkenburg, Alvaro Rovira op 8-snarige gitaar, Lauriane Ghils op cajón Peruano en Miguelángel Clerc op gitaar. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 10 oktober

Trifid

Het trio Trifid, met Rik Cornelissen op accordeon, Vincent Houdijk op vibrafoon en Maciej Domaradzki op contrabas, speelt hun programma 'Sounds of Interstellar Space' in een levendige en prachtig dromerige muziekstijl. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 3 oktober

Göksel Yilmaz Ensemble

Turkse, Arabische en Koerdische liederen uit de Levant in een eigentijdse benadering door het Göksel Yilmaz Ensemble. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 26 september

Maarten van Veen en Huib Ramaer

Een bijzonder concert mét verhaal over de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff, echtgenote van de Franse impressionist Edouard Manet, en haar leven in het moderne Parijs eind 19e eeuw. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 19 september

Marlies Ruigrok & Andreas Suntrop

Marlies Ruigrok, zangeres, performer en theatermaker, zingt onder begeleiding van gitarist Andreas Suntrop pareltjes uit het Nederlandse kleinkunst repertoire en eigen werk geïnspireerd op haar reis door Mexico en Cuba, een nazomer feestje!

zo 12 september

Anoush Saadat

Flamencogitarist Anoush Saadat laat je kennis maken met prachtige stijlen als guajira, fandango, soleá en taranta.

zo 5 september

Henk de Bont Zingt Zichzelf!

Henk de Bont, singer-songwriter en beeldend kunstenaar, zingt Nederlandstalige hilarische, maar ook gevoelige popsongs.

zo 29 augustus

Balcony Players

Balcony Players Moniek de Leeuw, Ilse Roskam en Daniël van Huffelen spelen zigeunermuziek, klezmer en eigen composities.

zo 22 augustus

Dag van de Romantische Muziek: Domestica Rotterdam (vol gereserveerd)

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek spelen drie concerten ín het Heerenhuys: Domestica Rotterdam speelt Mozarts Divertimento.

zo 22 augustus

Dag van de Romantische Muziek: Ivy Lemos Trio (vol gereserveerd)

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek spelen drie concerten ín het Heerenhuys: het Ivy Lemos Trio speelt het mooiste repertoire dat Brazilië heeft voortgebracht.

zo 22 augustus

Dag van de Romantische Muziek: Let’s Be Gypsies (vol gereserveerd)

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek spelen drie concerten ín het Heerenhuys: gypsy jazz à la Django Reinhardt van Let's Be Gypsies!

zo 15 augustus

Lotte Bovi, Jur Vermijs en Javier Infestas (uitverkocht)

Flamenco liederen als Volver, maar ook alle aria's uit de opera Carmen in een flamenco-arrangement door mezzo-sopraan Lotte Bovi, flamencogitarist Jur Vermijs en percussionist Javier Infestas.

zo 8 augustus

Nakumba (uitverkocht)

Musica Mestiza uit het hart! Nakumba speelt een groovy multiculturele stoofpot met Braziliaanse muziek, Latin, en zelfs Afrikaans met een vleugje jazz.

zo 1 augustus

Chi Trio (uitverkocht)

Het Chi trio, onder leiding van componiste en pianiste Tin Chi Siu, speelt lyrische jazz met Loek van den Berg op saxen en Ildo Nandja op contrabas.

zo 25 juli

Julie & Andreas (uitverkocht)

De Noorse zus en broer Julie en Andreas Rokseth presenteren hun nieuwe CD 'ENE Sildring' in de bijzondere bezetting van harp en bandoneon.

zo 18 juli

Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt (uitverkocht)

“The Band, Friends & Neighbours”, een concert met werk van de roemruchte groep The Band die in de jaren '60 alle Amerikaanse roots-stijlen samen bracht.

zo 11 juli

Marcelo Godoy Trio, ihkv North Sea Round Town (uitverkocht)

De Braziliaanse zanger-gitarist Marcelo Godoy, gitarist en cavaquinhospeler Nelson Latif en percussionist Edson Gomes spelen bossa-nova's, samba's en choro's, met de subtiele en rijke harmonie van Braziliaanse muziek.

zo 4 juli

Simone Roerade – Bart Wijtman – Teun Wijtman, ihkv North Sea Round Town (uitverkocht)

Zangeres Simone Roerade, bassist Bart Wijtman en zoon Teun Wijtman spelen in een akoestische bezetting hun favoriete popnummers.

zo 27 juni

De Bezetting Speelt, ihkv North Sea Round Town (uitverkocht)

De Bezetting Speelt werk van Zelenka, Bliss, Bréval, Telemann en Bacewicz met Alexander van Eerdewijk op hobo, Melanie Broers op viool en Anne Meike Burgel op cello.

zo 20 juni

Helder & Sleking (uitverkocht)

Op reis met violiste Myrthe Helder en gitarist-bandoneonist Kay Sleking langs klassieke muziek, volksmuziek, jazz en Argentijnse tango.

zo 13 juni

Cellist Joachim Eijlander en studenten

Cellist Joachim Eijlander speelt met drie Codarts studenten een afwisselend programma, met onder andere werk van Bach, Kodaly, Ligeti en Kutsnetsov.

zo 13 december

Tango ontmoeting van topmusici

In het Batavierhuis: een unieke tango ontmoeting tussen vier topmusici! Pianiste en Codarts-docente Bárbara Varassi Pega speelt met drie collega-docenten traditionele en moderne tango.

zo 6 december

Willem Romers’ “In Contrast”

In het Batavierhuis: in zijn nieuwe project “In Contrast” laat drummer en componist Willem Romers contrasten tot de verbeelding spreken, contrasten die we allemaal in het dagelijks leven tegenkomen. Verwacht melancholische composities, energieke grooves en verstilde, tijdloze momenten.

zo 29 november

Primos del Norte, virtuoze flamenco

In het Batavierhuis: virtuoze flamenco met eigen composities en traditionele flamencostijlen door zangeres Erminia Fernández Córdoba, gitarist Arturo Ramón en percussionist Udo Demandt.

zo 22 november

Favorite Songs, Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix

In het Batavierhuis: een schitterende ode van zangeres Margriet Sjoerdsma aan de grote songwriters van de jaren ’80 en ’90. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Madonna tot Mr. Mister.

zo 11 oktober

Baer Traa & Merel Sophie

11.30 - 12.30 en 13.15 - 14.15 uur. Singer-songwriters Merel Sophie en Baer Traa delen hun voorliefde voor americana, jazz en soul.

zo 4 oktober

Agathe Duo

11.30 - 12.30 en 13.15 - 14.15 uur. Violiste Aleksandra Kwiatkowska en cellist Iván Nogueira spelen klassiek, tango en folkmuziek, van Gardel tot Beethoven!

zo 27 september

Juliana Martina

De Colombiaans-Nederlandse zangeres Juliana Martina speelt Latijns-Amerikaanse folklore verweven met jazz invloeden. Haar teksten verhalen over thema's als immigratie, culturele intergratie, het verdriet van vertrekken en de liefde voor je vaderland.

zo 20 september

Duo Pelser – Cabrera

Violisten Yanna Pelser en Gustavo Cabrera spelen Mozart, Haydn en Martinu, én de première van een eigen stuk van Cabrera!

zo 13 september

Sunset Travelers

Rootsband met een mix van muziekstijlen uit het diepe zuiden van de VS, denk aan Memphis-soul, de rhythm & blues en boogie uit New Orleans en blues uit Mississippi.

zo 6 september

Davina Marinozzi Trio

Zwoele en vrolijke maar ook diepgaande en melancholieke jazz- en popsongs door de Italiaanse zangeres Davina Marinozzi met Ruud van Halder op gitaar en Rik van der Ouw op toetsen.

zo 30 augustus

Goldberg Trio

Het Goldberg trio speelt de voor drie strijkers 'ingekorte' versie van de Goldberg-variaties van J.S. Bach, met Hadewijch Hofland en Sofie van der Schalie op viool en celliste Geneviève Verhage.

zo 23 augustus

The Switchbacks

Opzwepende bluegrass muziek, traditionals én eigen stukken. Met Maurice van Hoek op gitaar, Tijmen Veelenturf op viool en Bart Wijtman op contrabas. 

zo 16 augustus

Cavacoustic Trio

Een zomers concert met een hoofdrol voor Marijn van der Linden op de 4-snarige cavaquinho. Verwacht Braziliaanse choros en samba’s, maar ook Kaapverdiaanse muziek en jazzy improvisaties, samen met Udo Demandt op percussie en Paulo Bouwman op gitaar.

zo 9 augustus

Jesse Schilderink Trio

Saxofonist Jesse Schilderink speelt verrassende eigen composities, swingende jazzstandards en dromerige ballads, samen met contrabassist Marijn van de Ven en gitarist Federico Castelli.

zo 2 augustus

Matthieu Acosta Trio

Flamenco op gitaar, dwarsfluit en percussie, van passievol tot subtiel en elegant.

zo 26 juli

Bárbara Varassi Pega & Gerardo Agnese

Pianiste Bárbara Varassi-Pega en bandoneonspeler Gerardo Agnese spelen tangoklassiekers en eigen composities.

zo 19 juli

New Phoenix Ensemble

Het New Phoenix Ensemble, een groepje professionele klassieke musici van verschillende nationaliteit die elkaar in Rotterdam gevonden hebben en gedreven worden door eenzelfde passie voor muziek.

zo 12 juli

Artvark en Leo van Oostrom

Artvark Saxophone Quartet en Leo van Oostrom spelen de première van 'ADOLPHE SAX’, DE SAXOFOON 1846-2022', een concert vol nieuwe composities en arrangementen, én een prachtig verhaal over de saxofoon zelf.

zo 5 juli

Duo Bottasso

Duo Bottasso, een jazz-folk duo met Simone en Nicolò Bottasso. Het eerste concert wat geannuleerd moest worden, en het eerste concert wat weer gespeeld kan worden!