De agenda vanaf februari zie je op www.hetparkinrotterdam.nl

Concerten vanaf februari

Vanaf 4 februari is de concertagenda te vinden op de website van het Park.

Voorgaande Heerenhuyskamerconcerten

Concerten vanaf februari

Vanaf 4 februari is de concertagenda te vinden op de website van het Park.

zo 28 jan

Uitverkocht, Ponta Aberta

Ponta Aberta is een Braziliaans jazztrio gevormd door zangeres Lydia Stavraki, gitarist Renzo Navone Rodriquez en vibrafonist Rafael Durâo; het project begon in Rotterdam tijdens een warme zomerdag, terwijl de drie musici werk van bekende Braziliaanse componisten verkenden.

zo 21 jan

Uitverkocht, Duo Gaitar

In Duo Gaitar worden jazz, chanson en Braziliaanse muziek verenigd. Eén thema staat centraal: de liefde voor het lied.

zo 14 jan

Uitverkocht, AYÊ

Het kwartet AYÊ speelt een warme mix van Braziliaanse, jazz en Portugese muziek, met zowel eigen originele als bestaande nummers, waarin je hun afkomst uit Venezuela, Portugal en Spanje terughoort.

zo 07 jan

Uitverkocht, Agathe Ensemble

Het strijkerscollectief Agathe Ensemble speelt werk van haar eerste album 'Intimate Sketches', met muziek van drie Oost-Europese componisten: Janáček, Bartók en Sjostakovitsj.

zo 31 dec

Uitverkocht, Sophie Koole

We nemen afscheid van 2023 met de warme soulvolle muziek van Sophie Koole, een 25-jarige singer-songwriter uit Rotterdam; ze brengt soulpopsongs met jazzinvloeden, waarin haar straight forward teksten het middelpunt vormen met herkenbare thema's als onzekerheden, liefde, imperfectie en groei.

zo 24 dec

Uitverkocht, Trio Linnenman

De drie musici van Linneman brengen je vol overgave in kerstsfeer: met jubelzang van Drs P tot Santa Baby van Eartha Kitt! Voor dit concert, de zondag vóór kerst, stuitert de kerstgedachte van Trio Linnenman alle muzikale kanten op.

zo 17 dec

Uitverkocht, Karisma

Karisma is een origineel flamenco-jazz ensemble, ontstaan in 2020. De vier musici brengen elk hun eigen muzikale en culturele achtergrond mee, waardoor het kwartet een unieke eigen sound laat horen.

zo 10 dec

Uitverkocht, Flip Noorman en Vera van der Bie

Een buitenkans: in dit concert hoor je hoogtepunten uit het werk van Flip Noorman die hij samen brengt met Vera van der Bie, de gruizige bariton met de hemelse sopraan.

zo 03 dec

Uitverkocht, Noies Strijkkwartet

Noies, het Catalaanse woord voor meisjes, is een nieuw strijkkwartet dat zich heeft gevestigd in Rotterdam: de vier strijkers voltooiden hun masterstudie aan Codarts in Rotterdam, het Conservatorium van Amsterdam en het Noors Conservatorium in Oslo.

zo 26 nov

Uitverkocht, Lydia Stavraki Trio

Een splinternieuw all-female Cuba-latin trio rondom zangeres Lydia Stavraki, pianiste Ana Fiszman en bassiste Eva Serrano, neemt je mee in hun liefde voor Latijns-Amerikaanse muziek.

zo 19 nov

Uitverkocht, Landscapes, Jeff Heijne en Rik Cornelissen

In 'Landscapes' nemen flamencogitarist Jeff Heijne en accordeonist Rik Cornelissen je mee op een reis langs flamenco, latin, tango, jazz en klassieke landschappen.

zo 12 nov

Uitverkocht, Academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Jonge internationale toptalenten, verbonden aan de Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy, spelen werk van Rossini, Dvorak en Bruch.

zo 05 nov

Uitverkocht, Talal Fayad & Oriol Marès

Talal Fayad en Oriol Marès vormen samen een cross-over duo met verschillende culturele achtergronden: Talal is een Syrische oud-speler en componist, en Oriol is een latin-jazz klarinettist en componist uit Barcelona.

zo 29 okt

Uitverkocht, Verbraak | Van Bijnen

Joost Verbraak en Jan van Bijnen zijn twee singer-songwritende multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met blues, country, New Orleans-jazz en Americana uit het diepe zuiden.

zo 22 okt

Uitverkocht, Cocoliche Trio

Een optreden van het Cocoliche Trio garandeert de herkenbare opwindende ritmes van de afro-latin muziek en de dromerige melodieën en harmonieën van tango en jazz.

zo 15 okt

Zephyr Trio

Het Zephyr Trio, een expressief riettrio van fagot, hobo en klarinet, neemt je mee op een boeiende muzikale reis getiteld "Nature of Nostalgia", met werken van componisten Jacques Ibert, Alexander Tansman, Jenni Brandon en Daniel Baldwin.

zo 08 okt

Vera van der Poel

Het was een tijdje stil rondom zangeres, componist en gitarist Vera van der Poel maar eindelijk is het dan zover: dit najaar komt de nieuwe EP ‘Consolations Songs’ uit, vol catchy popsongs met tot de verbeelding sprekende teksten.

zo 01 okt

Uitverkocht, Duo Bottasso

De broers Nicolò (viool, altviool, trompet) en Simone Bottasso (diatonische trekzak) spelen avontuurlijke en verrassende wereldmuziek, met eigen composities en interpretaties van Italiaanse volksliedjes.

zo 24 sep

Uitverkocht, Trio El Bohío

Trio El Bohío laat je met hun Cubaanse muziek het ritme van het Caribische gebied voelen, van de meest romantische bolero en elegante danzón tot een pittige chachachá en Cubaanse son.

zo 17 sep

Uitverkocht, De Bezetting Speelt

Drie blazers van het tienkoppige kamermuziekensemble 'De Bezetting Speelt' brengen een bijzonder afwisselend programma met onder andere een mooie opening van Telemann, verrassende verhalende muziek van Britten naar verhalen van Ovidius en muziek met een Turkse achtergrond van Fazil Say.

zo 10 sep

Driewieler

Het poptrio Driewieler speelt lekker pakkende zolderkamerpop met hier en daar een vleugje kleinkunst, waarin het drietal verhalen laat horen uit het leven van twintigers met een turbulent liefdesleven.

zo 03 sep

Crossing Oceans

Het ensemble Crossing Oceans speelt repertoire dat geïnspireerd is door Braziliaanse, Indiase en Oosterse muziek, waarbij zowel eigen werk als stukken van gerenommeerde componisten als Egberto Gismonti en Baden Powell met elkaar verweven zijn.

zo 27 aug

Anita Petruescu Ensemble

Anita Petruescu is een bekroonde veelgeprezen zangeres en componiste: in haar vertolking van jazzstandards en eigen werk voeren sterke teksten, lyrische melodieën en verrassende harmonieën de boventoon.

zo 20 aug

Floor Polder kwartet, Dag van de Romantische Muziek, 17.15 uur

Fluitiste en zangeres Floor Polder brengt met haar kwartet Braziliaanse feestmuziek uit de straten van Rio de Janeiro! De nieuwe CD ‘Brisa Carioca’ van Floor Polder staat voor de Braziliaanse bries die door de straten van Rio de Janeiro waait.

zo 20 aug

Solune, Dag van de Romantische Muziek, 15.30 uur

Solune brengt een “hommage à la chanson Française”! Het trio neemt je mee naar Frankrijk, een reis die voert langs geliefde chansonniers en tekstschrijvers, variërend van bekende chansons uit begin 20ste eeuw tot aan popsongs van de nieuwe lichting.

zo 20 aug

Agathe Strijkkwartet, Dag van de Romantische Muziek, 13.45 uur

Het Agathe Ensemble, opgericht in 2016, bestaat uit professionele en getalenteerde jonge musici die hun passie voor klassieke kamermuziek vol enthousiasme met hun publiek willen delen.

zo 13 aug

Uitverkocht, Julia Zahra

Julia Zahra is een 27-jarige zangeres die eigen werk speelt: een soulvolle popsound met frisse moderne vocalen, en songs waarin zij haar krachtige stem combineert met maatschappelijke onderwerpen die haar persoonlijk aangaan.

zo 06 aug

Uitverkocht, Cobogó ft Loek van den Berg

Cobogó, een uniek duo van tablaspeler Tarang Poddar en gitarist Juliano Abramovay met als gast saxofonist Loek van den Berg, speelt een unieke eigen stijl: je hoort in hun muziek invloeden terug uit jazz, India en Oost-Europa.

zo 30 jul

Uitverkocht, Juliana Martina Quartet

Zangeres en componiste Juliana Martina verweeft in haar muziek verschillende talen en culturen met haar eigentijdse Zuid-Amerikaanse en Caribische jazzgeluid.

zo 23 jul

Uitverkocht, Quinteto Irreal

Quinteto Irreal is een van de vertegenwoordigers van de nieuwe golf jonge en internationale hedendaagse tango-ensembles, met originele muziek en arrangementen geschreven door pianiste en componiste Aleksandra Tonelli.

zo 16 jul

Uitverkocht, Maasnouche

Maasnouche speelt Gypsy Jazz, de stijl die beroemd gemaakt is door de bekende gitarist Django Reijhardt met zijn 'Quintette du Hot Club de France'.

zo 09 jul

Uitverkocht, Trico

Stijlen van over de hele wereld, dat is wat het wereldmuziekensemble Trico in hun eigen composities probeert te vangen. Het resultaat is een organische mix van Arabische en flamencomuziek, met invloeden uit Latin en jazz.

zo 02 jul

Uitverkocht, Koosje

Koosje is een singer-songwriter die in haar werk de nadruk legt op Neo Soul en jazz, en bovenal verfijnde harmonieën en een vocale vrijheid.

zo 25 jun

Uitverkocht, NIZAMI

Het meest recente project van zangeres Raquel Kurpershoek Jaldón heet NIZAMI, een project vol muzikale poëzie waarbij de musici hun eigen muzikale achtergrond bij elkaar brengen tot een samensmelting van flamenco, Latijns-Amerikaanse en Indiase stijlen.

zo 18 jun

Uitverkocht, Eruga Quintet

Het Eruga Quintet is een cross-over project van vier strijkers en een klarinettist, waarin de vijf musici de barrières willen doorbreken tussen klassieke muziek en andere stijlen waarbij vooral een Latijns-Amerikaanse invloed te horen is.

zo 11 jun

Uitverkocht; Vangelis Chatzigiannis zingt Rebetiko

De Griekse zanger Vangelis Chatzigiannis, violiste Viollete Boulanger, luitspeler en gitarist Asteris Varveris en de oud- en bouzoukispeler Eirini Zogali vormen samen een kwartet dat authentieke Rebetiko speelt, deel uitmakend van de revival die vanaf de jaren ’80 van de 20e eeuw is ingezet en bij jonge musici weer volop in de belangstelling staat.

zo 04 jun

Kaiju Project

Kaiju Project speelt een bijzondere combinatie van traditionele Japanse muziek en bijna meditatieve, creatieve jazz.

zo 28 mei

Uitverkocht: Tornare a Sud

Samen met de Italiaanse jazzzangeres Davina Marinozzi hebben trombonist Ilja Reijngoud en bassist Rik van der Ouw op hun album ‘Tornare a Sud’ een rijk repertoire samengesteld met de meest prachtige songs van onder andere Nino Rota, Paolo Conte en Ennio Morricone, allen bewerkt in eigentijdse stijl.

zo 21 mei

Uitverkocht: Pablo, Alexander en Arturo

Een buitenkans: violist Pablo Rodríguez en flamencogitaristen Alexander Gavilán en Arturo Ramón, alle drie gevestigde namen in de internationale flamenco-muziekscène, treden voor het eerst als trio op.

zo 14 mei

Uitverkocht: Codarts cellokwartet o.l.v. Joachim Eijlander

De Rotterdamse cellist Joachim Eijlander presenteert jaarlijks in het Heerenhuys een programma waarin de cello centraal staat; samen met zijn studenten van Codarts, het Rotterdams conservatorium waar Eijlander lesgeeft, spelen zij werk van Bach, Boccherini, Piazzolla en The Beatles.

zo 07 mei

Uitverkocht: Omar Mollo, tango

In dit tangoconcert hoor je Omar Mollo, Wim Warman en Ruud Bergamin, een bijzondere en energieke combinatie van zang, piano en saxofoon, waar ieder op zijn eigen manier actief en creatief is in de tangowereld.

zo 30 apr

NOHMI

Op 30 april is het International Jazz Day, reden voor vijf Rotterdamse podia een bruisende en avontuurlijke samenwerking aan te gaan en route te presenteren, startend in het Heerenhuys met het trio NOHMI van de Zuid-Koreaanse pianiste en componiste Miran Noh.

zo 23 apr

Uitverkocht: Nienke Dingemans en Jan van Bijnen

Zangeres Nienke Dingemans wordt gezien als een 18-jarig bluestoptalent, maar haar muziek is veel breder: van blues tot americana, met een soulful timbre. Zij heeft ondanks haar jonge leeftijd een krachtige en doorleefde zangstem met karakter.

zo 16 apr

Uitverkocht: Elizabeth Simonian

'A place you know’ is de nieuwe EP van zangeres Elizabeth Simonian die zij op 16 april in het Heerenhuys presenteert, een pareltje met teksten van haar eigen hand en prachtige muzikale begeleiding van gitarist Andreas Suntrop, percussionist Udo Demandt en celliste Annie Tangberg.

zo 09 apr

Uitverkocht: Cuarteto Atipico

Op 1e Paasdag speelt tangokwartet Cuarteto Atipico in de bijzondere bezetting van klarinet, cello, bandoneon en contrabas; met éen oog op traditie gericht en het ander op de 'nuevo tango' spelen zij werk van onder andere Astor Piazzolla, Osvaldo Pugliese, Julian Peralta, Marcelo Nisinman, Alejandro Schwarz en Juan-Pablo Navarro.

zo 26 mrt

Uitverkocht: EPM Holanda Quintet featuring Julio Lemos

Vier docenten van de Rotterdamse ‘Escola Portátil de Música Holanda’ en special guest Julio Lemos op gitaar, presenteren klassiekers en nummers van hun nieuwe album ‘Chorando em Rotterdam’, geweldige Braziliaanse Samba en Choro muziek.

zo 19 mrt

Uitverkocht: Tip Jar

Het trio Tip Jar brengt aanstekelijke Americana, je hoort in hun eigen sterke composities en mooie melodieën hun liefde voor Amerikaanse rootsmuziek: 'Songs about love and life on the hippie side of country'.

zo 12 mrt

Uitverkocht: Trio Voilà

Trio Voilà speelt in een muzikaal afwisselend concert Franse chansons van onder andere Brel, Aznavour, le Grand en Piaf, tot hedendaagse stukken.

zo 05 mrt

Uitverkocht: Alma Sola Cello Quartet

De vier cellisten van het Alma Sola Cello Quartet leerden elkaar kennen aan het Rotterdamse conservatorium tijdens de lessen van hun gemeenschappelijke leraar, Herre-Jan Stegenga, waar ook hun nieuwsgierigheid om als kwartet samen te gaan werken werd gewekt.

zo 26 feb

Uitverkocht: Huub de Bruijn, Tim Panman en Alexander Vocking

In dit concert vol Argentijnse folkloremuziek, poëtische verhalen en anekdotes, waan je je even op de pampa's aan de voet van de Andes.

zo 19 feb

Uitverkocht: Artvark & Claron McFadden (try-out)

In dit concert maak je de try-out mee van het programma 'hear, Hear, LISTEN', een samenwerking van het geweldige Artvark Saxophone Quartet en de gevierde en veelzijdige sopraan Claron McFadden.

zo 12 feb

Uitverkocht: Baer, Merel en Lizzy

De bevriende zangers Baer Traa, Merel Sophie en Lizzy Ossevoort zijn drie soloartiesten, die het óók te gek vinden om samen te zingen. Hun warme stemmen klinken prachtig bij elkaar, terwijl ze moeiteloos switchen tussen elkaars persoonlijke repertoire.

zo 05 feb

Uitverkocht: Red Herring

Nieuwe datum voor het concert van Red Herring (oorspronkelijke datum 27 nov). Of het nu om folk, bluegrass of americana gaat, de Haringen voelen zich bij al deze stijlen even thuis.

zo 29 jan

Uitverkocht: Lucas Arango flamenco trio

In dit concert nemen drie flamencoartiesten je mee in ritmes, bewegingen, muziek en stiltes, in de puurste vorm van zang, gitaar en percussie. Flamenco is bij uitstek een muziekstijl waar musici een dialoog aangaan, spontaan en improviserend.

zo 22 jan

Uitverkocht: Waterzooi

Rotterdammers Ton van der Meer en Keimpe de Jong duiken met het programma WATERZOOI in hun 'waterrepertoire' met titels als 'Varen naar verre landen', 'Katendrecht', 'Kabbel', de 'Kloteboot-boogie', 'The Sea' en 'Uit de hemel valt het water'.

zo 15 jan

Uitverkocht: New Phoenix Ensemble speelt 'Donne'

‘Donne’ is een programma van het New Phoenix Ensemble dat exclusief gewijd is aan vrouwelijke componisten die tijdens hun leven in de schaduw hebben gestaan van bekende artiesten van hun tijd.

zo 08 jan

Uitverkocht: Bárbara Varassi Pega en Serdar Geldymuradov, tango-duo

Mooier kunnen we onze concertserie in het nieuwe jaar niet beginnen: met Bárbara Varassi Pega op piano en violist Serdar Geldymuradov ontvangen we twee geweldige musici in het Heerenhuys.

zo 25 dec

Uitverkocht: a very soulful Christmas

VOLGEBOEKT! Eerste kerstdag wordt een very soulful Christmas! Met een speciaal Heerenhuyskamerconcert tijdens een kerst high-tea verzorgd door Dudok In Het Park spelen lady of soul Simone Roerade, zanger en gitarist Joris Lutz en bassist Bart Wijtman een sfeervol kerstconcert.

zo 18 dec

Uitverkocht: Celia García García

Celia García García is een klassiek pianiste, geprezen om haar veelzijdigheid en virtuositeit. Als orkestmusicus kwam zij in contact met de celesta en inmiddels is zij een ware ambassadrice van het instrument geworden.

zo 11 dec

North Sea String Quartet

Je kunt het kamerjazz noemen, maar de leden van het North Sea String Quartet zullen de laatsten zijn die hun werk proberen te beperken door louter stilistische omschrijvingen.

zo 04 dec

Uitverkocht: NAOS

NAOS is de muzikale droom van bandoneoniste Simone van der Weerden. Een groep waarin tango en jazz op geheel eigen wijze samenkomen.

zo 20 nov

Rafael Durão en Theo de Blasis

Een eigenzinnig duo: Rafael Durão en Theo de Blasis in een bezetting van vibrafoon en elektrische gitaar. In hun muziek komt Braziliaanse en Portugese muziek op bijzondere wijze samen.

zo 13 nov

Uitverkocht, Ivy Lemos Trio

In het uitgebreide repertoire van het Braziliaanse trio rondom zangeres Ivy Lemos hoor je hun liefde en passie voor wereldmuziek en cultuur terug.

zo 06 nov

Uitverkocht: Domestica Rotterdam

Reis af naar het Wenen van Wolfgang Amadeus Mozart en de geheimen van de vrijmetselaars.

zo 30 okt

Sem Jansen speelt songs van het album 'Uncle Sem'

Aanpassing: wegens ziekte van Leif de Leeuw geeft Sem Jansen een soloconcert.

zo 23 okt

LENA

LENA is een fris en sprankelend nieuw jazzkwartet van de jonge jazz-zangeres Laura Drion. Laura is een vocaliste met een betoverend open stemgeluid en overdacht waarmee zij haar publiek in een oogwenk weet aan te grijpen.

zo 16 okt

Uitverkocht, Cinco En Clave

Vijf musici, één ritme. De groep 'Cinco en Clave' brengt vijf verschillende culturen, talen en één gedeelde passie samen in hun Latin muziek.

zo 09 okt

Uitverkocht: Eefje Habraken en Daniel Petrovitsch

Violiste Eefje Habraken en cellist Daniel Petrovitsch nemen je mee naar het oosten van Europa. Met werken van Martinu, Bartók en Kodály staan er 3 werken op het programma die hun wortels hebben in de volksmuziek van Tsjechië en Hongarije.

zo 02 okt

Sanne Rambags, Roosmarijn Tuenter & Annabel Laura

Sanne Rambags, Annabel Laura en Roosmarijn Tuenter vormen samen een harmonieus ensemble, waarin ieders muzikale achtergrond, visie en inspiratie samensmelten.

zo 25 sep

Uitverkocht, Tango Tinto

'Tango Tinto' bestaat uit Barbara Varassi Pega op piano, Gerardo Agnese op bandoneon en Virgilio Monti op contrabas, gerenommeerde musici die een belangrijke carrière in de tangoscène hebben opgebouwd.

zo 11 sep

Uitverkocht, Marlies du Mosch en Anne Bakker

Violiste Anne Bakker en pianiste Marlies du Mosch presenteren een programma met eigen composities, een unieke muziekstijl die het midden houdt tussen folk, jazz en klassiek.

zo 04 sep

Uitverkocht, Karisma

Karisma is een origineel flamenco-jazz ensemble, ontstaan in 2020. De vier musici brengen elk hun eigen muzikale en culturele achtergrond mee, waardoor het kwartet een unieke eigen sound laat horen.

zo 28 aug

Elizabeth, Floor & Lauriane

Dit is de nieuwe datum voor het concert dat oorspronkelijk op 19 december 2021 gepland stond. Dwarsfluitiste Floor Polder, pianiste Elizabeth Fadel en percussioniste Lauriane Ghils spelen Braziliaans repertoire van vrouwelijke componistes, én eigen werk.

zo 21 aug

Uitverkocht, Dostojevski Quartet

Met haar eerlijke en bevlogen samenspel zoeken de vier strijkers van het Dostojevski Quartet naar verbinding; met elkaar, met het publiek en met de muziek. Zij spelen in dit concert werk van Beethoven en Schumann.

zo 14 aug

Dag van de Romantische Muziek: Omar Mollo & Duo Agnese - Navarro Reyes 18.00 - 18.45 uur

Op zondag 14 augustus vindt de Dag van de Romantische Muziek plaats, de Heerenhuyskamerconcerten spelen dan buiten op het podium voor het Heerenhuys. We sluiten 'de Dag' af met een geweldig tangoconcert.

zo 14 aug

Dag van de Romantische Muziek: Gandhaya Quartet 16.00 - 16.45 uur

Op zondag 14 augustus vindt de Dag van de Romantische Muziek plaats, de Heerenhuyskamerconcerten spelen dan buiten op het podium voor het Heerenhuys.

zo 14 aug

Dag van de Romantische Muziek: Liszt in Rotterdam 14.00 - 15.00 uur

Op zondag 14 augustus vindt de Dag van de Romantische Muziek plaats, de Heerenhuyskamerconcerten spelen dan buiten op het podium voor het Heerenhuys.

zo 07 aug

Uitverkocht, Duo Gaitar

In Duo Gaitar worden jazz, chanson en Braziliaanse muziek verenigd. Eén thema staat centraal: de liefde voor het lied.

zo 31 jul

Uitverkocht, duo Marselje & Broers

Een licht klassiek programma met harpiste Doriene Marselje en violiste Melanie Broers. Ze spelen werk van onder andere Fauré, Pärt en Bartók.

zo 24 jul

Uitverkocht, Greca

Greca brengt je hedendaagse Griekse muziek, waar je Latijns-Amerikaanse en West-Afrikaanse invloeden in hoort. Muziek vol melancholie op oud, gitaar en bandoneon, instrumenten die de heldere stem van Sophia Nakou begeleiden.

zo 17 jul

Uitverkocht, Mete Erker en Jeroen van Vliet

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet spelen werk van hun nieuwste CD ‘in’. De intense interactie waarmee de poëtische musici elkaar aanvullen vormt de grote kracht van dit duo: muziek die bij je binnenkomt.

zo 10 jul

Uitverkocht, Anita Petruescu Ensemble

Het Anita Petruescu Ensemble speelt jazzstandards en eigen werk waarin sterke teksten, lyrische melodieën en verrassende harmonieën de boventoon voeren.

zo 03 jul

Uitverkocht, Federico Castelli en Alessandro Fongaro

Gitarist Federico Castelli en bassist Alessandro Fongaro duiken in hun Italiaanse muzikale roots. Het duo speelt met een prachtige lyrische speelstijl verborgen pareltjes uit het rijke Italiaanse repertoire.

zo 26 jun

Uitverkocht, Toni Pezzanov Trio

Bandoneonist Toni Pezzanov, violist Robert Cekov en pianiste Miran Noh spelen tango van Astor Piazzolla en traditionele Macedonische liederen in tango- en jazzarrangementen. Toni Pezzanov is een bandoneonist- en accordeonist uit Macedonië.

zo 19 jun

Tres Rios

Tres Rios speelt ‘son jarocho’, Mexicaanse muziek uit de regio Veracruz, waar sinds lang een van de belangrijkste havens van Mexico is gevestigd.

zo 12 jun

Uitverkocht, Domestica x Herenplaats

Ter ere van het 30-jarig bestaan van Galerie Atelier de Herenplaats en het 25-jarig jubileum van muziekensemble Domestica Rotterdam, zijn zij dit seizoen een bijzondere samenwerking aangegaan.

zo 05 jun

Uitverkocht, Simone Bottasso & Laia Escartin

Simone Bottasso & Laia Escartin maken een avontuurlijke en poëtische reis door muziek uit Italië, Catalunya en hun eigen imaginaire land.

zo 29 mei

Uitverkocht, Trico

Stijlen van over de hele wereld, dat is wat het wereldmuziekensemble Trico in hun eigen composities probeert te vangen. Het resultaat is een organische mix van Arabische en flamencomuziek, met invloeden uit Latin en jazz.

zo 22 mei

Uitverkocht, Gracias a la Vida

'Gracias a La Vida' laat je de de Chileense volksmuziek horen uit de beweging ‘La Nueva Canción Chilena’, in de jaren '70 geïnitieerd door zangeres Violeta Parra. Dit is het derde en laatste concert uit de serie in samenwerking met Totin Con Soda.

zo 15 mei

Uitverkocht, Onze Stad

Schrijver Sanneke van Hassel, zangeres Lena Evora en stadszanger Arie van der Krogt brengen een ode aan de stad Rotterdam, begeleid door pianist Toy Vieira.

zo 08 mei

Uitverkocht, Rafael Pereira Lima Quintet

Presentatie van de nieuwe CD 'Saudades de Casa' van de Braziliaanse saxofonist Rafael Pereira Lima! Met zijn quintet speelt hij een jazzy mix van Braziliaanse ritmes als Choro, Samba, Forró, Frevo enzovoort.

zo 01 mei

New Phoenix Ensemble

Klarinettiste Letizia Elsa Maulà en celliste Sylvia Cempini spelen hun programma HAIM, een programma dat ontstond in 2020, het 75e herdenkingsjaar van de holocaust. Met werk van Glière, Schul, Schullhoff, Beethoven, Smit en Mozart.

zo 24 april

Beatriz

Beatriz is het trio rondom pianiste Laura Beatriz Argudin, geboren in Havana, en dochter van de legendarische Cubaanse pianist Rodolfo Argudin Justiz Peruchin. In een kleine bezetting spelen zij Cubaanse muziek uit de jaren 40/50 in een nieuw energiek jasje!

zo 17 april

Uitverkocht, Eudora Quartet

De vier strijkers van het Eudora Quartet spelen hun programma 'Genius was a woman', met werk van louter vrouwelijke componisten.

zo 10 april

Uitverkocht, Chieko Donker Duyvis kwartet

De jonge aanstormende celliste en zangeres Chieko Donker Duyvis verweeft op eigenzinnige wijze latin jazz, klassieke muziek, Braziliaanse grooves en eigen composities met de dromerige klanken van cello, zang, gitaar, contrabas en fluit in haar ensemble.

zo 3 april

Uitverkocht, ‘Love it’ door Flip Noorman

Na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen is Flip Noorman terug met een eigen show: "Love it", waarin hij het meest uitgebuite thema in de kunst aanpakt: de liefde.

zo 27 maart

Uitverkocht, Artvark Saxophone Quartet

Nieuwe datum voor het concert dat oorspronkelijk 9 januari gepland stond: het fenomenale Artvark Saxophone Quartet speelt werk van hun tiende album: Mother of Thousand.

zo 20 maart

Uitverkocht, Magda Mendes, Cantigas pelo vento

De Portugese zangeres Magda Mendes brengt een nieuw programma in een prachtige bezetting met strijkers.

zo 13 maart

Uitverkocht, Erasmus Kwartet

Nieuwe datum voor het concert dat oorspronkelijk 12 december gepland stond: de vier strijkers van het Erasmus Kwartet spelen werk van Schubert en Cabrera.

zo 6 maart

Uitverkocht, Raquel Kurpershoek

De Spaans - Nederlandse Raquel Kurpershoek zingt flamenco en Latijns-Amerikaanse stijlen vol emotie, dynamiek, gevoeligheid en eenvoud, kenmerkende eigenschappen voor Raquels eigen expressie en persoonlijkheid!

zo 27 februari

Uitverkocht, Café Heelal

Rowan de Vos en Lisse Knaapen brengen het levenslied anno nu! Met teksten van Rotterdamse dichters ontstonden in 2021 verrassende nieuwe levensliederen.

zo 20 februari

Uitverkocht, Cloudfish

Cloudfish laat een uniek samenspel horen tussen zang, viool en gitaar. Ze spelen een bijzondere combinatie van liedjes en vrije improvisatie. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 13 februari

Uitverkocht: Academie van ’t Rotterdams Philharmonisch Orkest

Vanaf seizoen 2012-2022 worden 5 internationale talenten gecoacht door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast een uitgebreide begeleiding nemen de talenten ook deel aan kamermuziekprojecten. Op het programma staan Borodin en Schubert. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 6 februari

Loek van den Berg en Daniël van der Duim

Saxofonist Loek van den Berg en toetsenist Daniël van der Duim spelen melodische, verhalende jazz, waarin groovy stukken en lyrische melodieën elkaar afwisselen. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 30 januari

Uitverkocht: Trio del Puerto

Vlammende tango van Trio del Puerto! Drie musici wonend in havenstad Rotterdam spelen tango’s en milonga’s uit de grote stad, maar ook de folklore stijlen van het platteland komen aan bod. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 2 januari

GEANNULEERD! New Phoenix Ensemble

Bezoekers die een ticket hebben gekocht voor dit concert hebben een email ontvangen over de afhandeling.

zo 26 december

GEANNULEERD! A very soulful Christmas

Bezoekers met een reservering krijgen bericht van Dudok In Het Park

zo 5 december

Duo Panman – Vermijs

Twee virtuozen op gitaar, Tim Panman en Jur Vermijs! Zij spelen de 'Goldberg Flamenco Suite', geïnspireerd op de Goldberg-variaties van Bach, aangevuld met diverse flamenco en tangostukken. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 28 november

Alexandra Alden

Alexandra Alden presenteert haar nieuwe album 'Leads to Love', in intieme persoonlijke liedjes zingt zij over eigen verantwoordelijkheid nemen in een veranderende wereld. Let op: Coronatoegangsbewijs verplcht.

zo 21 november

Habraken, Smit & Petrovitsch

Eefje Habraken, Eva Smit en Daniel Petrovitsch spelen werk van Schubert, Beethoven en Francaix. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 14 november

O som do Portugal

Het geluid van Portugal, met natuurlijk fado, maar ook muziek uit de streken Trás-os-Montes, Madeira en de Azoren. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 7 november

Nuevo Nocturna

Nuevo Nocturna speelt Argentijnse tango met invloeden van jazz, mediterrane folk en klassieke muziek. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 31 oktober

Albertine en Gabriel Milliet

Albertine en Gabriel Milliet laten prachtige liedjes horen over leven in de grote stad, én heimwee naar je geboortegrond. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 24 oktober

Agathe String Quartet

Een concert van het Agathe String Quartet, in het kader van hun serie 'String Up' waarin zij drie componisten belichten. In het Heerenhuys staat Beethoven op het programma! Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 17 oktober

Eso Es

Eso Es, een reis door Afro-Peruaanse ritmes met zangeres Mirre Valkenburg, Alvaro Rovira op 8-snarige gitaar, Lauriane Ghils op cajón Peruano en Miguelángel Clerc op gitaar. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 10 oktober

Trifid

Het trio Trifid, met Rik Cornelissen op accordeon, Vincent Houdijk op vibrafoon en Maciej Domaradzki op contrabas, speelt hun programma 'Sounds of Interstellar Space' in een levendige en prachtig dromerige muziekstijl. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 3 oktober

Göksel Yilmaz Ensemble

Turkse, Arabische en Koerdische liederen uit de Levant in een eigentijdse benadering door het Göksel Yilmaz Ensemble. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 26 september

Maarten van Veen en Huib Ramaer

Een bijzonder concert mét verhaal over de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff, echtgenote van de Franse impressionist Edouard Manet, en haar leven in het moderne Parijs eind 19e eeuw. Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.

zo 19 september

Marlies Ruigrok & Andreas Suntrop

Marlies Ruigrok, zangeres, performer en theatermaker, zingt onder begeleiding van gitarist Andreas Suntrop pareltjes uit het Nederlandse kleinkunst repertoire en eigen werk geïnspireerd op haar reis door Mexico en Cuba, een nazomer feestje!

zo 12 september

Anoush Saadat

Flamencogitarist Anoush Saadat laat je kennis maken met prachtige stijlen als guajira, fandango, soleá en taranta.

zo 5 september

Henk de Bont Zingt Zichzelf!

Henk de Bont, singer-songwriter en beeldend kunstenaar, zingt Nederlandstalige hilarische, maar ook gevoelige popsongs.

zo 29 augustus

Balcony Players

Balcony Players Moniek de Leeuw, Ilse Roskam en Daniël van Huffelen spelen zigeunermuziek, klezmer en eigen composities.

zo 22 augustus

Dag van de Romantische Muziek: Domestica Rotterdam (vol gereserveerd)

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek spelen drie concerten ín het Heerenhuys: Domestica Rotterdam speelt Mozarts Divertimento.

zo 22 augustus

Dag van de Romantische Muziek: Ivy Lemos Trio (vol gereserveerd)

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek spelen drie concerten ín het Heerenhuys: het Ivy Lemos Trio speelt het mooiste repertoire dat Brazilië heeft voortgebracht.

zo 22 augustus

Dag van de Romantische Muziek: Let’s Be Gypsies (vol gereserveerd)

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek spelen drie concerten ín het Heerenhuys: gypsy jazz à la Django Reinhardt van Let's Be Gypsies!

zo 15 augustus

Lotte Bovi, Jur Vermijs en Javier Infestas (uitverkocht)

Flamenco liederen als Volver, maar ook alle aria's uit de opera Carmen in een flamenco-arrangement door mezzo-sopraan Lotte Bovi, flamencogitarist Jur Vermijs en percussionist Javier Infestas.

zo 8 augustus

Nakumba (uitverkocht)

Musica Mestiza uit het hart! Nakumba speelt een groovy multiculturele stoofpot met Braziliaanse muziek, Latin, en zelfs Afrikaans met een vleugje jazz.

zo 1 augustus

Chi Trio (uitverkocht)

Het Chi trio, onder leiding van componiste en pianiste Tin Chi Siu, speelt lyrische jazz met Loek van den Berg op saxen en Ildo Nandja op contrabas.

zo 25 juli

Julie & Andreas (uitverkocht)

De Noorse zus en broer Julie en Andreas Rokseth presenteren hun nieuwe CD 'ENE Sildring' in de bijzondere bezetting van harp en bandoneon.

zo 18 juli

Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt (uitverkocht)

“The Band, Friends & Neighbours”, een concert met werk van de roemruchte groep The Band die in de jaren '60 alle Amerikaanse roots-stijlen samen bracht.

zo 11 juli

Marcelo Godoy Trio, ihkv North Sea Round Town (uitverkocht)

De Braziliaanse zanger-gitarist Marcelo Godoy, gitarist en cavaquinhospeler Nelson Latif en percussionist Edson Gomes spelen bossa-nova's, samba's en choro's, met de subtiele en rijke harmonie van Braziliaanse muziek.

zo 4 juli

Simone Roerade – Bart Wijtman – Teun Wijtman, ihkv North Sea Round Town (uitverkocht)

Zangeres Simone Roerade, bassist Bart Wijtman en zoon Teun Wijtman spelen in een akoestische bezetting hun favoriete popnummers.

zo 27 juni

De Bezetting Speelt, ihkv North Sea Round Town (uitverkocht)

De Bezetting Speelt werk van Zelenka, Bliss, Bréval, Telemann en Bacewicz met Alexander van Eerdewijk op hobo, Melanie Broers op viool en Anne Meike Burgel op cello.

zo 20 juni

Helder & Sleking (uitverkocht)

Op reis met violiste Myrthe Helder en gitarist-bandoneonist Kay Sleking langs klassieke muziek, volksmuziek, jazz en Argentijnse tango.

zo 13 juni

Cellist Joachim Eijlander en studenten

Cellist Joachim Eijlander speelt met drie Codarts studenten een afwisselend programma, met onder andere werk van Bach, Kodaly, Ligeti en Kutsnetsov.

zo 13 december

Tango ontmoeting van topmusici

In het Batavierhuis: een unieke tango ontmoeting tussen vier topmusici! Pianiste en Codarts-docente Bárbara Varassi Pega speelt met drie collega-docenten traditionele en moderne tango.

zo 6 december

Willem Romers’ “In Contrast”

In het Batavierhuis: in zijn nieuwe project “In Contrast” laat drummer en componist Willem Romers contrasten tot de verbeelding spreken, contrasten die we allemaal in het dagelijks leven tegenkomen. Verwacht melancholische composities, energieke grooves en verstilde, tijdloze momenten.

zo 29 november

Primos del Norte, virtuoze flamenco

In het Batavierhuis: virtuoze flamenco met eigen composities en traditionele flamencostijlen door zangeres Erminia Fernández Córdoba, gitarist Arturo Ramón en percussionist Udo Demandt.

zo 22 november

Favorite Songs, Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix

In het Batavierhuis: een schitterende ode van zangeres Margriet Sjoerdsma aan de grote songwriters van de jaren ’80 en ’90. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Madonna tot Mr. Mister.

zo 11 oktober

Baer Traa & Merel Sophie

11.30 - 12.30 en 13.15 - 14.15 uur. Singer-songwriters Merel Sophie en Baer Traa delen hun voorliefde voor americana, jazz en soul.

zo 4 oktober

Agathe Duo

11.30 - 12.30 en 13.15 - 14.15 uur. Violiste Aleksandra Kwiatkowska en cellist Iván Nogueira spelen klassiek, tango en folkmuziek, van Gardel tot Beethoven!

zo 27 september

Juliana Martina

De Colombiaans-Nederlandse zangeres Juliana Martina speelt Latijns-Amerikaanse folklore verweven met jazz invloeden. Haar teksten verhalen over thema's als immigratie, culturele intergratie, het verdriet van vertrekken en de liefde voor je vaderland.

zo 20 september

Duo Pelser – Cabrera

Violisten Yanna Pelser en Gustavo Cabrera spelen Mozart, Haydn en Martinu, én de première van een eigen stuk van Cabrera!

zo 13 september

Sunset Travelers

Rootsband met een mix van muziekstijlen uit het diepe zuiden van de VS, denk aan Memphis-soul, de rhythm & blues en boogie uit New Orleans en blues uit Mississippi.

zo 6 september

Davina Marinozzi Trio

Zwoele en vrolijke maar ook diepgaande en melancholieke jazz- en popsongs door de Italiaanse zangeres Davina Marinozzi met Ruud van Halder op gitaar en Rik van der Ouw op toetsen.

zo 30 augustus

Goldberg Trio

Het Goldberg trio speelt de voor drie strijkers 'ingekorte' versie van de Goldberg-variaties van J.S. Bach, met Hadewijch Hofland en Sofie van der Schalie op viool en celliste Geneviève Verhage.

zo 23 augustus

The Switchbacks

Opzwepende bluegrass muziek, traditionals én eigen stukken. Met Maurice van Hoek op gitaar, Tijmen Veelenturf op viool en Bart Wijtman op contrabas. 

zo 16 augustus

Cavacoustic Trio

Een zomers concert met een hoofdrol voor Marijn van der Linden op de 4-snarige cavaquinho. Verwacht Braziliaanse choros en samba’s, maar ook Kaapverdiaanse muziek en jazzy improvisaties, samen met Udo Demandt op percussie en Paulo Bouwman op gitaar.

zo 9 augustus

Jesse Schilderink Trio

Saxofonist Jesse Schilderink speelt verrassende eigen composities, swingende jazzstandards en dromerige ballads, samen met contrabassist Marijn van de Ven en gitarist Federico Castelli.

zo 2 augustus

Matthieu Acosta Trio

Flamenco op gitaar, dwarsfluit en percussie, van passievol tot subtiel en elegant.

zo 26 juli

Bárbara Varassi Pega & Gerardo Agnese

Pianiste Bárbara Varassi-Pega en bandoneonspeler Gerardo Agnese spelen tangoklassiekers en eigen composities.

zo 19 juli

New Phoenix Ensemble

Het New Phoenix Ensemble, een groepje professionele klassieke musici van verschillende nationaliteit die elkaar in Rotterdam gevonden hebben en gedreven worden door eenzelfde passie voor muziek.

zo 12 juli

Artvark en Leo van Oostrom

Artvark Saxophone Quartet en Leo van Oostrom spelen de première van 'ADOLPHE SAX’, DE SAXOFOON 1846-2022', een concert vol nieuwe composities en arrangementen, én een prachtig verhaal over de saxofoon zelf.

zo 5 juli

Duo Bottasso

Duo Bottasso, een jazz-folk duo met Simone en Nicolò Bottasso. Het eerste concert wat geannuleerd moest worden, en het eerste concert wat weer gespeeld kan worden!