Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe concerten en andere wetenswaardigheden? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt een email om je aanmelding te bevestigen.

Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt binnen enkele minuten automatisch een bericht om je aanmelding te bevestigen.

08 september 2022

Website over het Park is in de lucht

Sinds augustus is er een nieuwe website waar je alle informatie kunt vinden over het Park aan de voet van de Euromast.
Nieuwtjes, de activiteitenagenda, de begroeiing, praktische regels en natuurlijk verslag en voortgang van de renovatie die in 2023 wordt afgerond:
neem een kijkje op de site en je bent helemaal op de hoogte!

Lees meer

06 augustus 2022

Weekend van de Romantische Muziek

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Weekend van de Romantische Muziek plaats in het Park! Op zaterdagavond bezoek je het betoverende Maanlichtconcert met een keur aan (inter)nationale musici, en op zondag wandel je van podium naar podium door het Park tijdens De Dag van de Romantische Muziek.

De Heerenhuyskamerconcerten presenteren verspreid over de dag drie concerten op het podium buiten voor het Heerenhuys!

Lees meer

20 mei 2022

We bestaan 4 jaar!

Vandaag, 20 mei 2022, vieren we een feestje: we bestaan 4 jaar!

Vanaf 20 mei 2018 organiseerden we 160 concerten van (inter)nationale musici die hun thuis hebben gevonden in Rotterdam.
Om alle Rotterdammers de weg naar het Park bij de Euromast te laten vinden, initieerde Stichting Droom en Daad op die datum de Heerenhuyskamerconcerten. Want wat zou er leuker zijn dan de zondag te starten met een concertje, om daarna lekker te wandelen door het Park, een drankje te doen op een van de terrassen, of met je vrienden een picnic-in-the-parc af te spreken?

Lees meer

26 januari 2022

We mogen weer!!

Na een lange stilte klinkt er vanaf zondag 30 januari weer muziek in het Heerenhuys, we zijn zo blij dat we open mogen :-)! Vanaf vrijdag 25 februari vervalt het controleren van het Coronatoegangsbewijs en de 1,5 meter afstandsregel. Ook een mondkapje is niet meer nodig, maar voel je uiteraard vrij dat nog te dragen wanneer je dat prettiger vindt.

We vragen jullie natuurlijk wel thuis te blijven bij klachten.

Blijf gezond lieve mensen!!

Lees meer

01 december 2021

Vanaf zondag 5 december twee concerten per ochtend

Ruimte en afstand, dat vind je in het Park dat er prachtig bij ligt.
Ruimte en afstand realiseren we ook in onze concertzaal: we organiseren weer twee concerten per zondag om 11.30 - 12.15 of 12.45 - 13.30 uur en zorgen voor een ruime opstelling in de zaal.

Lees meer

19 september 2021

Vanaf zondag 26 september coronatoegangsbewijs verplicht

Zoals je ongetwijfeld gehoord hebt is de Tweede Kamer akkoord gegaan met de verplichte invoering van een coronatoegangsbewijs voor onder andere concertzalen. Dus zullen we vanaf zondag 26 september je entreekaartje én QR-code of print daarvan bij de deur controleren.
Voordeel is dat we de 1,5 meter afstand kunnen loslaten en meer publiek ontvangen. Op de foto zie je hoe we jullie de komende tijd in 1 zaal kunnen laten plaatsnemen, met de musici als vanouds recht voor jullie.

Lees meer

05 augustus 2021

Heerenhuyskamerconcerten en de Dag van de Romantische muziek in het mooiste Park van Rotterdam

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek op zondag 22 augustus organiseren we in de zaaltjes van het Heerenhuys maar liefst 6 intieme concerten. Bezoekers van de concerten krijgen ook gratis toegang tot het openlucht festivalterrein van 'de Dag'.

Lees meer

28 mei 2021

We gaan weer open!!!

Wat een geweldig nieuws werd vandaag, vrijdag 28 mei, bij de persconferentie verteld: we kunnen weer LIVE naar muziek gaan luisteren!
De versoepeling kwam sneller dan verwacht, zó snel dat we jullie toch iets meer tijd dan 5 dagen willen geven om een kaartje te kunnen kopen :-). Op zondag 13 juni starten we met een geweldig concert van cellist Joachim Eijlander en zijn Codarts-studenten die dit jaar afstuderen.

Lees meer

22 maart 2021

Goed nieuws voor Rotterdamse kunstenaars: het Makersloket!

Goed nieuws voor de culturele sector in Rotterdam! Stichting Droom en Daad lanceert vandaag het Makersloket. Via dit snelloket willen zij Rotterdamse makers een hart onder de riem steken. Met een directe financiële impuls voor professionele kunstprojecten kunnen makers onmiddellijk aan de slag.

Lees meer

25 januari 2021

Vooruitzicht

Wat een jaar hebben we tot nu toe achter de rug, een afwisseling van diverse lockdowns, doorgang van concerten in een nieuwe opstelling, tot concerten in het gastvrije Batavierhuis omdat podia wel open mochten, maar horecagelegenheden niet. Om er voor te zorgen dat we nu meegaan in versoepelingen van de regels voor podia hebben we een goed bericht van de gemeente ontvangen.

Lees meer

21 januari 2021

In de herkansing

In 2020 hebben we 26 concerten moeten annuleren. Een aantal daarvan is ingehaald, maar jullie hebben er nog een paar tegoed! Bijvoorbeeld geweldige popcovers door Simone Roerade, heerlijke Braziliaanse muziek van Marcelo Godoy in de lente en een programma rondom Mozart en de vrijmetselarij van Domestica Rotterdam.

Lees meer