Heerenhuyskamerconcerten, een geweldige start van je zondag

Sinds mei 2018 vinden in het Heerenhuys iedere zondagochtend de Heerenhuyskamerconcerten plaats, een initiatief van Stichting Droom en Daad.

In de ‘huiskamer’ van het Heerenhuys, de officiële naam van het pand waar Dudok In Het Park in gevestigd is, spelen muzikanten die allemaal op een of andere manier gelinkt zijn aan Rotterdam. Van pop tot wereldmuziek, en van jazz tot klassiek. Élke zondag hoor je in de Parkzaal een verrassend concert. Een geweldige start van je dag, gecombineerd met een ontbijtje, lunch of een lekkere wandeling in het Park!

Initiatief
De concertserie begint in mei 2018, het jaar waarin Stadsherstel Historisch Rotterdam de renovatie van het Heerenhuys afrondt, in samenwerking met Stichting Droom en Daad en de Dudok Horeca Groep. Deze renovatie is onderdeel van een grote aanpak van het Park. De meanderende paden en beplanting zoals landschapsarchitect Zocher ooit ontworpen heeft worden in ere hersteld, en nieuw meubilair en verlichting wordt aangebracht. Naar verwachting wordt de renovatie van het Park in 2024 afgerond.

Om alle Rotterdammers de weg naar het Park te laten vinden, initieert Stichting Droom en Daad de Heerenhuyskamerconcerten. Wat is er leuker dan de zondag te starten met een concertje, om daarna lekker te wandelen door het Park, een drankje te doen op een van de terrassen, of met je vrienden een picnic-in-the-parc af te spreken?

Een vliegende start
Voor de organisatie wordt Antoinette van Hattem benaderd, die vanuit haar Rotterdamse bureau ‘De Artiesteningang’ onder andere tussen 2000 en 2016 de ZomerZondagen organiseerde in het Park; zeventien edities speelde dit kleinschalige en vrolijk ongedwongen festival zich af op vijf zondagen in de zomer.
De contouren van de Heerenhuyskamerconcerten worden in no time uitgezet, een ‘op zijn Rotterdams’ vliegende start. Terwijl de bouwvakkers de laatste hand leggen aan het interieur wordt de organisatie opgetuigd, om op 20 mei 2018 te openen met het eerste concert.

De zaaltjes blijken een prettige intieme ruimte waar akoestische muziek goed tot zijn recht komt.
Al snel weet een divers publiek de weg te vinden naar het Park, om te luisteren naar jonge studenten of doorgewinterde professionals.