Reserveren

U kunt tot 1 dag van tevoren reserveren voor dit concert. Uw kaarten kunt u op de dag zelf vanaf 10.45 afhalen en betalen aan de zaal.Reserveer kaarten

Hartelijk dank voor uw reservering.

U ontvangt uiterlijk binnen enkele dagen een bevestiging van uw registratie per mail (check ook uw spambox). Deze dient u mee te nemen naar het concert. De reserveringen worden aangenomen in volgorde van ontvangst email.

In het Heerenhuys speelt De Bezetting het programma “All about the Base”, met Anne Meike Burgel op cello en Nienke Kosters op contrabas. Op het programma staat werk van Rossini, Barrière en Zdenek, met introducties door de musici en spelplezier dat ervan afspat.

Programma:

G. Rossini, Duetto

J-B Barrière, Duo

L Zdenek, Duo Di basso

Giacomo Rossini was een vermaard opera componist, beroemd om zijn briljante ouvertures. Hij componeerde dit duet voor cello en contrabas voor een cellist die samen ging spelen met een van de beroemdste contrabas virtuozen ooit, Domenico Dragonetti. Van beide instrumenten wordt de nodige behendigheid gevraagd, vooral in het snelle eerste deel. Het middendeel is een mini aria, waarin beide instrumenten naar hartelust mogen zingen.

Jean-Baptiste Barrière was een van de eerste en in zijn tijd meest bekende virtuoze cellisten. Hij werkte aan het hof van Louis de 15e als cellist en componist, en componeerde in die functie een aantal werken voor cello met basso continuo begeleiding. Dit stuk is een uitzonderlijk duo waarbij de contrabas niet beperkt wordt tot enkel begeleiden, maar de vrijheid krijgt te imiteren en daarmee een gelijkwaardige partij is voor de zangerige cello.

Lukas Zdenek groeide op in een gezin van docenten en werkte zelf jarenlang op een basisschool. Hij richtte een koor op, begon composities voor het koor te arrangeren en rolde zo het vak van componist in. Hoewel hij een beetje muziekonderwijs volgde, en later door componist Kabelac onder zijn vleugel werd genomen, was hij grotendeels autodidact. Zijn stijl is geheel eigen, harmonisch rijk en hoorbaar beïnvloed door Tsjechische volksmuziek. Dit driedelige werk voor cello en contrabas is volstrekt anders dan de andere twee duo’s en wat de musici betreft een welkome aanvulling op het repertoire voor cello en contrabas.

Foto’s Jan Hordijk

 

Bekijk ook

terug naar overzicht