Reserveren

U kunt tot 1 dag van tevoren reserveren voor dit concert. Uw kaarten kunt u op de dag zelf vanaf 10.45 afhalen en betalen aan de zaal.Reserveer kaarten

Hartelijk dank voor uw reservering.

U ontvangt uiterlijk binnen enkele dagen een bevestiging van uw registratie per mail (check ook uw spambox). Deze dient u mee te nemen naar het concert. De reserveringen worden aangenomen in volgorde van ontvangst email.

We zoeken een nieuwe datum met het ensemble voor onderstaand programma:

Reis af naar het Wenen van Wolfgang Amadeus Mozart en de geheimen van de vrijmetselaars. In dit kamermuziekprogramma ‘Verborgen Broederschap’ speelt Domestica Rotterdam Mozarts Divertimento, waarmee je een inkijkje krijgt in de relatie van de componist tot de vrijmetselaars.

Domestica Rotterdam bestaat uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het ensemble zoekt in concerten de uitdaging in weinig gespeeld repertoire, ongewone bezettingen en bijzondere locaties. In het kader van de concertserie ‘Verborgen’, spelen Domestica-musici Laurens van Vliet (viool), Galahad Samson (altviool) en Eelco Beinema (cello) in het Heerenhuys het Divertimento van Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791).

Mozart trad in 1784 in Wenen toe tot de Vrijmetselaars en heeft sindsdien verschillende keren gelegenheidsmuziek geschreven voor gebruik in de loge. Bij zijn laatste opera ‘Die Zauberflöte’ is dat door het verhaal heel duidelijk, bij andere composities blijft dat meer in het verborgene. Het Divertimento voor drie strijkers is zo’n werk.

Bekijk ook

terug naar overzicht