Reserveren

U kunt tot 1 dag van tevoren reserveren voor dit concert. Uw kaarten kunt u op de dag zelf vanaf 10.45 afhalen en betalen aan de zaal.Reserveer kaarten

Hartelijk dank voor uw reservering.

U ontvangt uiterlijk binnen enkele dagen een bevestiging van uw registratie per mail (check ook uw spambox). Deze dient u mee te nemen naar het concert. De reserveringen worden aangenomen in volgorde van ontvangst email.

Eefje en Daniel openen het concert met de 8 stukken (opus 39) van de Russische componist Reinhold Glière: stuk voor stuk kleine muzikale pareltjes geschreven in de Russische laat-romantische traditie. Ze hebben allemaal hun eigen karakter: lyrisch, dramatisch, dansend, schertsend, dit maakt ze afwisselend om te beluisteren!

Hierna volgt het Duo KV 424 van Wolfgang Amadeus Mozart dat hij oorspronkelijk schreef voor viool en altviool. “Mozart schrijft fantastische melodieën, zó afwisselend alsof het een opera is. Voeg daar nog de nodige humor aan toe en het is een feest dit duo te spelen!”

De musici sluiten het concert af met het tweede duo van een van de favoriete componisten van Daniel: de Tsjechische componist en violist Bohuslav Martinu. Hij schreef dit stuk in het laatste jaar voor zijn dood. Martinu combineert lange lyrische melodieën met veelzijdige ritmes. In het langzame deel zijn de melodieën schrijnend en de harmonieën diepgaand, net alsof Martinu muzikaal zijn eigen sterfelijkheid aankondigt.

PROGRAMMA

 

Reinhold Glière (1875-1956)

Huit Morceaux voor viool en cello, opus 39 

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Duo in Bes, KV 424 voor viool en cello (arrangement van de originele versie voor viool en altviool door Johannes Traeg)

Bohuslav Martinu (1890-1959)

Duo nr. 2 voor viool en cello

 

Eefje Habraken, viool

Daniel Petrovitsch, cello

 

Eefje Habraken studeerde viool bij Qui van Woerdekom en Theodora Geraets aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en bij Lex Korff de Gidts aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2004 sloot zij haar masteropleiding met onderscheiding af bij István Párkányí.

Als voormalig 2e violiste van het Rubens kwartet studeerde ze daarnaast voltijds aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie (NSKA) bij Stefan Metz. Naast vele concerten in binnen- en buitenland won Eefje met dit kwartet diverse prijzen, waaronder de Kunstprijs, de Kersjes van de Groenekanprijs en diverse prijzen op internationale concoursen.

Momenteel is Eefje violiste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Rotterdam Philharmonic Strings en Domestica Rotterdam. Ook geeft ze regelmatig kamermuziekconcerten in wisselende bezettingen (o.a. met de Rotterdam Chamber Music Society).

Daniel Petrovitsch werd geboren in Aken en kreeg zijn eerste cellolessen op 9-jarige leeftijd. Naast zijn studie bij Young Chang Cho, Johannes Goritzki en Frans Helmerson volgde hij masterclasses bij Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), het Alban Berg Quartett en Ferenc Rados.

Daniel soleerde met diverse orkesten (o.a. met de Philharmonie van Baden Baden) in de concerten van Beethoven, Haydn, Tchaikovsky en Boccherini.

Hij was cellist van het symfonieorkest “Santa Cecilia” (Rome) en het Residentie Orkest Den Haag. Hij speelde regelmatig in de Deutsche Kammerakademie Neuss, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en het Ensemble Modern. Sinds 2010 is Daniel als plaatsvervangend solocellist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Als gewaardeerd kamermusicus is hij bij festivals en concerten in heel Europa en Zuid-Amerika te horen.

Bekijk ook

terug naar overzicht