Reserveren

U kunt tot 1 dag van tevoren reserveren voor dit concert. Uw kaarten kunt u op de dag zelf vanaf 10.45 afhalen en betalen aan de zaal.Reserveer kaarten

Hartelijk dank voor uw reservering.

U ontvangt uiterlijk binnen enkele dagen een bevestiging van uw registratie per mail (check ook uw spambox). Deze dient u mee te nemen naar het concert. De reserveringen worden aangenomen in volgorde van ontvangst email.

Violist Noé Inui en cellist Joachim Eijlander zijn als solist of in trio – of duo-verband regelmatig te horen op de Nederlandse podia. De combinatie viool – cello is er een, die niet zo vaak te beluisteren is. Geheel ten onrechte, want door de eeuwen heen zijn er prachtige stukken voor deze twee instrumenten geschreven.

Hier zie je de musici als solist spelen: Joachim Eijlander met Caprice nr 1 van Piatti, en dit is een opname van Sonata no. 3 in d minor “Ballade” van Ysaÿe door Noé Inui.

 

De Grieks-Japanse violist Noé Inui is geboren in Brussel en woont in Düsseldorf. Hij won eerste prijzen bij o.m. Young Concert Artists/New York, het Sibelius Concours/Helsinki (Young Talents’ Prize) en de topprijs Prix Julius Baer van de Verbier Festival Academy. In Japan, Duitsland maar zeker ook in Nederland is Noé regelmatig op de grote, maar ook de kleinere podia te zien. Zowel bij De Nationale Opera & Ballet bij producties van Het Nationale Ballet, als ook in De Doelen en het Concertgebouw. Inui wordt geroemd vanwege zijn verbluffende techniek en de emotionele lading die hij in zijn spel legt.

Cellist Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten, met gerenommeerde ensembles als het Borodin kwartet en met componisten Henri Dutilleux, György Kurtag, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen en Joey Roukens. Eijlander houdt van avontuurlijke producties op ongebruikelijke locaties in samenwerking met andere disciplines als dans, visual arts en wetenschap, om daarmee een breder publiek te interesseren en inspireren. Voor het label Navis Classics nam Joachim alle cellosuites van Johann Sebastian Bach op; hierna volgde de cd “Sequentia!” met uitzonderlijke virtuoze caprices van de componisten Joseph dall’Abaco en Alfredo Piatti. Beide cd’s kregen uiterst lovende reacties van de internationale pers. Sinds 2019 is Eijlander benoemd tot hoofdvakdocent cello aan het Rotterdamse Codarts.

 

Programma:

Johann Sebastian Bach (1685-1750), Cellosuite nr. 5 in c klein, prelude; voor cellosolo

Zoltan Kodaly (1882-1967) Duo voor viool en cello, op. 7

Eugène Ysaÿe (1858-1931) Sonate voor vioolsolo, nr 6 in E

Johan Halvorsen (1864-1935) Passacaglia (naar een thema van G.F. Händel), voor viool en cello

 

Bekijk ook

terug naar overzicht