Reserveren

U kunt tot 1 dag van tevoren reserveren voor dit concert. Uw kaarten kunt u op de dag zelf vanaf 10.45 afhalen en betalen aan de zaal.Reserveer kaarten

Hartelijk dank voor uw reservering.

U ontvangt uiterlijk binnen enkele dagen een bevestiging van uw registratie per mail (check ook uw spambox). Deze dient u mee te nemen naar het concert. De reserveringen worden aangenomen in volgorde van ontvangst email.

Franz Liszt heeft Rotterdam een aantal malen bezocht, ook in 1854. Liszt bezocht de schatrijke koopman en mecenas Nottebohm op zijn landgoed De Heuvel. Zijn bezoek aan Rotterdam als eregast was bijzonder.

Een uitgelezen reden voor het Heerenhuyspodium om het Rotterdamse DoelenEnsemble uit te nodigen voor een serie van drie concerten: Frans Liszt keert terug naar het Park! De musici nemen je mee naar een boeiende tijd, in deze trailer introduceert het ensemble de serie.

Het DoelenEnsemble speelt op authentieke instrumenten om het kleurrijke coloriet van de muziek uit die tijd te laten herleven. Maarten van Veen zal een Érard vleugel bespelen (rondom 1850 gebouwd): “de klank van de instrumenten is zó goed bewaard gebleven, dat het voor mij een soort tijdmachines zijn! Je hoort hoe het destijds heeft geklonken!” Hier vertelt de wereldberoemde pianorestaurateur Frits Janmaat over de Erard vleugel, de Ferrari onder de piano’s.

In dit eerste concert uit de serie wordt werk gespeeld van

Frans Liszt
Saint – Saëns
Smetana
Sergey Akhunov (Nederlandse première)

 

Jellantsje de Vries – viool

Eva van Schaik – cello

Maarten van Veen – piano

Bekijk ook

terug naar overzicht