Reserveren

U kunt tot 1 dag van tevoren reserveren voor dit concert. Uw kaarten kunt u op de dag zelf vanaf 10.45 afhalen en betalen aan de zaal.Reserveer kaarten

Hartelijk dank voor uw reservering.

U ontvangt uiterlijk binnen enkele dagen een bevestiging van uw registratie per mail (check ook uw spambox). Deze dient u mee te nemen naar het concert. De reserveringen worden aangenomen in volgorde van ontvangst email.

Gitarist Alvaro Rovira Ruiz en violist Gustavo Cabrera zijn beiden afkomstig uit Buenos Aires, maar wonen inmiddels al enkele jaren in Nederland. De Nederlandse Simone van der Weerden bespeelt de bandoneon. Hun gezamenlijke liefde voor de Argentijnse muziek en cultuur heeft hen samen gebracht in Trio del Puerto.

Trio del Puerto betekent in het Nederlands ‘Trio van de Haven’. Rotterdam is uiteraard een echte havenstad, en tevens de thuishaven van de muzikanten die alle 3 in Delfshaven wonen. Ook Buenos Aires is een havenstad, waar immigranten aankwamen om een nieuw bestaan op te bouwen. De bandoneon, uit Duitsland (!) door immigranten meegenomen om als een ‘mobiel’ kerkorgel te dienen, evolueerde tot een van de belangrijkste instrumenten voor de tango.

Speciaal voor dit concert heeft het trio Al Jardín de la República opgenomen, een compositie van Virgilio Carmona. En hier hoor je Simone de compositie Tanguedia van Astor Piazzolla spelen, in combinatie met piano. Als kind is zij begonnen met het volgen van accordeonlessen om vervolgens klassiek accordeon aan het conservatorium in Tilburg te gaan studeren. Tijdens haar studie werd haar liefde voor de Argentijnse tango zo groot dat ze besloot over te stappen naar de afdeling Argentijnse Tango van het Rotterdamse conservatorium om daar bandoneon te studeren. Deze studie heeft ze in 2014 met een 9 afgerond.
Simone is momenteel vooral actief als bandoneoniste in verschillende bands maar ook als soliste bij verschillende orkesten.

De grote contrasten van urban en platteland, en de warme mix van bandoneon, viool en gitaar, maken een concert van dit trio tot een kleurrijke ervaring!

 

 

Bekijk ook

terug naar overzicht