Gepubliceerd: 06 augustus 2022

Weekend van de Romantische Muziek

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Weekend van de Romantische Muziek plaats in het Park! Op zaterdagavond bezoek je het betoverende Maanlichtconcert met een keur aan (inter)nationale musici, en op zondag wandel je van podium naar podium door het Park tijdens De Dag van de Romantische Muziek. De Heerenhuyskamerconcerten presenteren verspreid over de dag drie concerten op het podium buiten voor het Heerenhuys!

Op zaterdag 13 augustus start het Maanlichtconcert om 18.00 uur met musici van het Batavierhuis, gevolgd door een keur aan artiesten als pianist Thomas Beijer, saxofonist Benjamin Herman en contrabassist Dominic Seldis, waarbij alle solisten begeleid worden door huisensemble Club Classique. Niet zo’n klassiek connaisseur? Geen probleem! Presentator Floris Kortie (Podium Witteman) zal alle solisten introduceren aan het publiek.
Tickets zijn hier te koop à € 25,00 exclusief servicekosten.

Op zondag 14 augustus vindt vanaf 12.30 uur de Dag van de Romantische Muziek plaats, met zeven podia verspreid door het Park. De Heerenhuyskamerconcerten spelen buiten op het podium voor het Heerenhuys en zijn, net als alle andere concerten in het Park, gratis toegankelijk. We laten de diversiteit van de Heerenhuyskamerconcerten horen en zien met:

14.00 – 15.00 uur
Liszt in Rotterdam
We starten deze dag met het concert van pianist Maarten van Veen en musicoloog-verteller Huib Ramaer over het bezoek van componist Franz Liszt aan Rotterdam in juli 1854, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van “De Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst”. Een uitzonderlijke gebeurtenis die de hele stad deed opschudden!
 Pianist Maarten van Veen van het DoelenEnsemble illustreert het verhaal met werk van Liszt, Beethoven, Florent Schmitt, Saint Säens, Karg-Elert en Olivier Messiaen.

16.00 – 16.45 uur
Gandhaya Quartet.
Vrolijke Braziliaanse muziek met een verrassend Indiaas tintje! Het Gandhaya Quartet speelt een originele combinatie van Braziliaanse muziek, gekruid met ritmische elementen uit Indiase klassieke muziek. Het ensemble is in 2018 ontstaan op het Rotterdamse conservatorium. Daar kregen en námen de musici de ruimte om op zoek te gaan naar een nieuwe muzikale weg.

18.00 – 18.45 uur
Omar Mollo & Duo Agnese – Navarro Reyes
Een fantastisch tangoconcert als afsluiter! De fenomenale zanger Omar Mollo werd in 2003 als beste tangoartiest genomineerd voor de Gardel Award én een Grammy Award. Twee jaar later won hij de prestigieuze Konex Award waarbij hij werd geroemd als een van de vijf beste mannelijke tangozangers uit de periode 1995 – 2004. Omar Mollo wordt begeleid door Gerardo Agnese op bandoneon en Miguel Navarro Reyes op gitaar, een virtuoos duo dat afgelopen juni met prachtige eindcijfers hun masterdiploma aan Codarts afrondde.

Meer nieuws

08 september 2022

Website over het Park is in de lucht

Lees meer

20 mei 2022

We bestaan 4 jaar!

Lees meer

26 januari 2022

We mogen weer!!

Lees meer